The Garden Route

Et svalt og frodig belte på strekningen mellom Cape Town og Port Elizabeth, mellom Heidelberg i vest og Storms River i øst, kalles The Garden Route.  Med en foldet fjellkjede i ryggen, og vannvittige strender mot havet danner dette området en av de mest besøkte strekninger for turister til Sør-Afrika. Som navnet sier er området rikt utstyrt fra naturens side og har vakre strender langs det varme Indiske hav, urørte skoger, innsjøer, laguner og elver. I nord er området avgrenset av vakre fjell og landet innenfor nås via vakre fjelloverganger. Klimaet er behagelig store deler av året. Det regner jevnt, men helst om natten. Dermed opprettholdes også det grønne landskapet.

Storslått natur med imponerende fjellpartier, langstrakte vidder og en vakker kystlinje med flotte strender møter den som besøker dette vakre området, som også kalles for Eden eller Paradise.

George er «hovedstaden» i The Garden Route og er et ypperlig utgangspunkt for å utforske denne delen av Sør-Afrika.

Garden Route

Området innbyr til mange forskjellige friluftsaktiviteter. Her kan man f.eks. spille golf på noen av Sør-Afrikas (og verdens) flotteste golfbaner, utøve alle typer vannsport, kanoturer, dykking, fiske, paragliding, gå turer i fjellet eller langs kysten eller hoppe verdens høyeste strikkhopp, kort sagt; mulighetene er mange!

Opplevelsene står i kø. Bade i det Indiske hav, besøke vingårder eller en strutsefarm, besøke de kjente grottene Cango Caves, safari i malariafritt område, sightseeing med helikopter, kjøre med damptog (choo-choo train), spille på casino eller kanskje et cruise i Knysna-lagunen.

Under finner du noen utvalgte bilder fra en safari:


Copyright © 2015 Ole Nohre / marillumsdesign. Sist endret: 23.januar 2016 - Design: Marichen Willums